Image

Θεραπευτικό – Σουηδικό

Το Σουηδικό μασάζ θεωρείται ως το πιο διαδεδομένο και γνωστό μασάζ στην Ευρώπη. Έχει τις ρίζες του σε παραδοσιακές κινέζικες μεθόδους μάλαξης που προσαρμόζστικαν στην δυτική φιλοσοφία.  Οι κινήσεις του θεραπευτη είναι απαλές, συνήθως κυκλικές θωπείες, ζυμώματα και τριβές, και εστιάζουν στα επιφανειακά στρώματα των μυών με λάδι. 
 
Πού βοηθά:
 
• Στη βελτίωση του μυϊκού και του κυκλοφορικού συστήματος
• Στη χαλάρωση και ξεκούραση του σώματος
• Στην ανακούφιση από μυϊκούς πόνους
• Στην αντιμετώπιση πονοκεφάλων και ημικρανιών
• Σε χρόνιες νόσους, όπως η αρθρίτιδα και η τενοντίτιδα

ΛΕΜΦΙΚΟ ΜΑΣΑΖ

Η λεμφική μάλαξη είναι μια τεχνική απαλού και ρυθμικού μασάζ που εστιάζει στα λεμφικά αγγεία, τους λεμφικούς αδένες . Βοηθά στην απορρόφηση υγρών, την προώθηση της λέμφου προς τα λεμφογάγγλια και την επιστροφή της στο φλεβικό σύστημα. Η λεμφική παροχέτευση αποσκοπεί στη βελτίωση της κινητικότητας των λεμφαγγείων, προωθεί τη ροή της λέμφου και συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των οιδημάτων, την άμεση αποβολή τοξινών και κατά συνέπεια την εξαφάνιση της κυτταρίτιδας. Στους αθλητές το λεμφικό μασάζ βοηθά να απομακρυνθεί το οίδημα από τις αρθρώσεις και να αυξηθεί η κυκλοφορία κατά την ανάρρωση μετά από έναν τραυματισμό ή μια εγχείρηση. Εξ΄ αιτίας της και αποσυμφορητικής του δράσης, είναι το πιο κατάλληλο μέσο αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.
 
Η λεμφική μάλαξη ενδείκνυται στις εξής περιπτώσεις:
Λεμφοιδήματα και φλεβικά οιδήματα
• Χρόνιες φλεγμονές
• Παθήσεις του πεπτικού συστήματος
• Παθήσεις του συνδετικού ιστού (αρθρίτιδες)
• Νευρολογικά προβλήματα
• Ημικρανίες – Στρες
• Αϋπνίες
• Πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα
• Κατακράτηση υγρών

Τα αποτελέσματα του λεμφικού χειροπρακτικού μασάζ είναι τα εξής:
• Μετακινεί τα υγρά των ιστών από ένα σημείο σε ένα άλλο και διεγείρει την κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος
• Ενεργοποιεί το νευρικό παρασυμπαθητικό σύστημα και προκαλεί χαλάρωση ενώ έχει καταπραϋντικές και αναλγητικές δράσεις
• Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, θέτοντάς το σε καλύτερη θέση άμυνας, μέσω της επιτάχυνσης της κυκλοφορίας της λέμφου και της αποστράγγισης των λεμφαγγείων
• Βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους
• Απομακρύνει τα υγρά από το σώμα και θεραπεύει το λεμφοίδημα
• Βελτιώνει την κυτταρίτιδα
• Ανακουφίζει από προβλήματα δυσκοιλιότητας
• Βοηθά στη μείωση του βάρους
• Βοηθά στην αϋπνία

Image
Image
Image

Deep Back

Απομακρύνετε τις μυϊκές εντάσεις με ένα μασάζ πλάτης, για να χαλαρώσετε και να διώξετε το άγχος και την κούραση της ημέρας. Με βαθιά και μακράς διάρκειας σταθερά χτυπήματα, αυτό το τονωτικό μασάζ χρησιμοποιεί παλάμες, βραχίονες και αγκώνες για να επικεντρωθεί στην πλάτη, στο λαιμό και στους ώμους. Σε συνδυασμό μαζί με την ενδυνάμωση των μυών και διατάσεις επιφέρει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Βοηθάει στην ανακούφιση των κουρασμένων μυών, μειώνει την ένταση και βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Αρκούν 30 λεπτά και ειναι ιδανικός συνδυασμός με οποιαδήποτε θεραπεία προσώπου.

Trigger Point Massage

Το trigger point therapy είναι μια επαναστατική τεχνική που υπόσχεται να «ξεκλειδώσει» σε τοπικό επίπεδο τις μυϊκές ομάδες που ευθύνονται για πόνους που σας ταλαιπωρούν άδικα! Δεν αποτελεί αυτόνομη θεραπευτική μέθοδο, αλλά σε συνδυασμό με τη κατάλληλη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση και αξιολόγηση επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Εφαρμόζεται δηλαδή για λίγα μόνο λεπτά στα σημεία που είναι υπεύθυνα για την πρόκληση επίμονων αλγών, όμως είναι πραγματικά αρκετή για να σας ανακουφίσουν ακόμα και μόνιμα!

Πολύ συχνά, ένας έντονος χρόνιος πόνος στους μυς, αποδίδεται σε μυοσκελετικά προβλήματα, όμως μπορεί τελικά να οφείλεται σε παλιούς τραυματισμούς στις ίνες των σκελετικών μυών. Κάτι τέτοιο προκαλεί τραυματισμούς και βραχύνσεις στους μύες. Το trigger point είναι μια εναλλακτική θεραπευτική τεχνική, η οποία εφαρμόζεται κυρίως συμπληρωματικά στις φυσικοθεραπείες.

Στο Trigger Point Therapy ο θεραπευτής ή η θεραπεύτρια μπορεί να εφαρμόζει τεχνικές όπως : τοπική εναλλαγή πιέσεων και διατάσεων ή θεραπεία με τη βοήθεια στεγνής βελόνας ή ακόμη και η χρήση κρουστικού υπερήχου στην συγκεκριμένη περιοχή.

Κατά την πρώτη μέθοδο, ο δέκτης λαμβάνει ισχαιμικές πιέσεις εναλλάξ με διατάσεις, για χρονική διάρκεια λίγων δευτερολέπτων, στην φορτισμένη περιοχή. Η διαδικασία αυτή απομακρύνει στιγμιαία το αίμα από την θεραπευόμενη περιοχή. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση πάγου και τέλος με διατάσεις του μυός.

Κατά τη δεύτερη μέθοδο, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός, δηλαδή μια λεπτή και εύκαμπτη αποστειρωμένη βελόνα μιας χρήσης, η οποία είναι παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιούνται στο βελονισμό. Ο θεραπευτής ή η θεραπεύτρια μεταχειρίζεται την βελόνα στην περιοχή του πόνου, με σκοπό να χαλαρώσει τους μυς ταχύτερα. Όποτε είναι αναγκαίο, η τεχνική αυτή συνοδεύεται από ταυτόχρονη έγχυση φυσιολογικού όρου ή ξυλοκαϊνης στην περιοχή της θεραπείας. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με διατάσεις του μυός.

Image
Image
Image

Deep Tissue Massage

Το deep tissue massage είναι ένας συγκεκριμένος τύπος μασάζ που λειτουργεί στα βαθιά στρώματα των μυών και της περιτονίας στο σώμα. Μερικές φορές αυτή η τεχνική εμπλέκει τον θεραπευτή χρησιμοποιώντας σταθερότερη πίεση για να φτάσει σε αυτές τις βασικές περιοχές και να τους αφήσει να απελευθερωθούν.
Το βαθύ μυοχαλαρωτικό μασάζ (deep tissue massage) έχει στόχο να χαλαρώσει και να ανακουφίσει τους μυς από την ένταση και το stress, το μασάζ αυτό ασκεί ρυθμικά πίεση γυμνάζοντας εντατικά ολόκληρο το σώμα. Σε συνδυασμό με ένα ειδικό μείγμα θερμαντικών ελαίων για το μασάζ, η θεραπεία αυτή μπορεί να προσαρμοστεί στις προσωπικές σας ανάγκες. άτομα με χρόνια ένταση ή τραυματισμό των μυών είναι πιο επιρρεπή σε συμφύσεις που σχηματίζονται στις μυϊκές ίνες. Αυτές οι συμφύσεις μπορεί όχι μόνο να είναι επώδυνες, αλλά μπορούν να διαταράξουν τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος, να μειώσουν τις φυσιολογικές κινήσεις και να οδηγήσουν σε τοπική φλεγμονή. Με το εν τω βάθει μασάζ (deep tissue massage) βοηθάμε στη διάσπαση των συμφύσεων και στην αποκατάσταση των σωστών λειτουργιών του σώματος. Απελευθερώνει επίσης από το χρόνιο στρες και βοηθάει στη μετέπειτα χαλάρωση τόσο σωματική όσο και πνευματική.

Αθλητικό Μασαζ

Το αθλητικό μασάζ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε με τον κατάλληλο συνδυασμό τεχνικών να στοχεύει σε περιοχές που σχετίζονται με το άθλημα. Επικεντρώνεται στους μυς που δουλεύουν σε μια επανειλημμένη κίνηση και έχουν κουραστεί από αυτήν. Στον επαγγελματικό αθλητισμό ή τον αθλητισμό επιδόσεων υπάρχουν δυο τύποι μασάζ: Το προ-αγωνιστικό μασάζ και το μετά-αγωνιστικό μασάζ.
Το προ-αγωνιστικό μασάζ είναι επιφανειακό, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει τους μυς να οξυγονώνονται καλύτερα και αυξάνει την ελαστικότητα των μυικών ομάδων που σχετίζονται με το άθλημα. Διαρκεί περίπου 20′ και είναι πολύ αποτελεσματικό.
Το μετα-αγωνιστικό μασάζ χρησιμοποιείται για την τόνωση της λεμφικής παροχέτευσης και της φλεβικής επιστροφής με συνέπεια την γρήγορη αποβολή τοξινών από το μυικό σύστημα.
Διεγείρει τις ορμόνες και τους νευροδιαβιβαστές που έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ομοιόσταση, στη μείωση του πόνου, στη μείωση του άγχους και του στρες, και αυξάνουν την ευεξία του αθλητή. Η μάλαξη βοηθάει στην έκκριση ενδορφίνης, η οποία είναι η φυσική αναλγητική ουσία του σώματος που οδηγεί σε αίσθημα ευφορίας εξομαλύνοντας την ψυχική διάθεση.
Ένα μασάζ λίγες ώρες μετά από την προπόνηση θα κρατήσει το μυικό ιστό σε τέλεια κατάσταση. Όταν ο χρόνος ξεκούρασης μεταξύ των προπονήσεων είναι μικρός πρέπει να δίνεται στο σώμα σας οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται ώστε να ανακάμψει. Σε περίοδο συνεχόμενων προπονήσεων, όσο περισσότερο μασάζ δέχονται οι μύες τόσο καλύτερα θα αποδίδουν. Αν θέλετε να έχετε τα μέγιστα  οφέλη που μπορεί να προσφέρει ένα αθλητικό μασάζ πρέπει να κάνετε μια συνεδρία μετά από κάθε έντονη προπόνηση.

Image
Image

Μασαζ με βεντουζες

Οι βεντούζες είναι μια πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην τοπική απορρόφηση-τράβηγμα του δέρματος και των μυών, με την εφαρμογή βάζων (ποτηριών) με κενό αέρος. Έτσι η βεντούζα προσκολλάται στο δέρμα με αποτέλεσμα να τραβηχτούν στην επιφάνεια παθογόνοι παράγοντες και αδρανής ενέργεια, τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό. Εφαρμόζονται τοπικά σε σημεία βελονισμού ή περιοχές που πονούν. Οι βεντούζες μετακινούνται σε μεγάλες περιοχές του σώματος όπως είναι η πλάτη, η κοιλιά, ο αυχένας, οι μηροί και ο βραχίονας.
Η φημισμένη αυτή μέθοδος χρησιμοποιείται για να βελτιώσει προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, στη θεραπεία των επώδυνων μυοσκελετικών πόνων, στο κοινό κρυολόγημα, προβλήματα δυσπεψίας καθώς και δερματολογικά προβλήματα.
Οφέλη:
Οι βεντούζες απορροφούν τις τοξίνες από τον οργανισμό. Αφαιρούν το κρύο και την υγρασία, μειώνουν τον πόνο, λύνουν συμφύσεις και τα μπλοκαρίσματα στον συνδετικό ιστό. Επίσης μειώνουν αρθριτικούς, ρευματικούς και μυϊκούς πόνους. Χρησιμοποιούνται για πόνους δυσμηνόρροιας και χρόνιους πόνους στη μέση, για γαστρεντερικά προβλήματα όπως ο στομαχόπονος, η ναυτία, η δυσπεψία και για διαταραχές του αναπνευστικού όπως ο βήχας, το άσθμα και το κρύωμα.

Μασαζ με ηφαιστιακες πετρες

Το Hot Stones Massage είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής θεραπευτική μέθοδος με μεγάλα οφέλη στον άνθρωπο. Οι πέτρες (λίθοι) που χρησιμοποιούνται είναι βασάλτης, ένα ηφαιστειογενές πέτρωμα που έχει την ικανότητα να απορροφά τέλεια τη θερμότητα και να τη διαχέει ομοιόμορφα όταν έρθει σε επαφή με το σώμα. Η αίσθηση των ζεστών, λείων λίθων που γλιστρούν με το λάδι και το αιθέριο έλαιο στο δέρμα βοηθάει στη χαλάρωση των μυών.
Η εναπόθεση των λίθων γίνεται πάνω σε ειδικά ενεργειακά κανάλια κατά μήκος της πλάτης και η πίεση γίνεται σε άνετο βαθμό για τον δέκτη. Η θερμότητα βοηθάει τους μυς να χαλαρώσουν, την επιδερμίδα να ενυδατωθεί, καθώς και να αναζωογονηθεί.
Οφέλη:
• Άμεση ανακούφιση από ρευματικούς και αρθριτικούς πόνους, καθώς και σε ινομυαλγίες, οσφυαλγίες και πόνους περιόδου
• Έχουν αναλγητικές ιδιότητες και αγγειοδιασταλτική δράση
• Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή του οξυγόνου στους ιστούς
• Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα ενώ διεγείρει το λεμφικό
• Βοηθάνε στην αύξηση αποτοξίνωσης στο λεμφικό σύστημα και αναζωογονεί το ανοσοποιητικό
• Επηρεάζουν θετικά στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος, στην καταπολέμηση του άγχους και της αϋπνίας

Image